Postup přípravy receptu Kachna s hruškami:
Kachnu opláchneme a osušíme. Větší kus alobalu omastíme tukem. V pekáči rozehřejeme zbytek tuku, kachnu ze všech stran dozlatova osmahneme a odložíme na mísu. Na stejném tuku necháme zrůžovět mouku a za stálého míchání vlijeme vývar a opepříme. Na mírném ohni 5 minut vaříme. Sejmeme z plotny a odstraníme tuk. Kachnu i s vytékající šťávou vložíme do pekáče, přidáme bazalku, tymián a bobkový list. Přikryjeme alobalem a pod pokličkou 30 minut dusíme na velmi mírnem ohni tak, aby šťáva jen slabě bublala. Hrušky opláchneme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Obložíme jimi kachnu v pekáči a pod pokličkou dalších 30 minut dusíme. Hotovou kachnu dáme na mísu a ozdobíme hruškami.
Vydušenou šťávu zbavíme přebytečného tuku a nacháme na plotně, aby se odpařila a zhoustla. Kachnu trochu polijeme, zbytek šťávy podáváme v omáčníku.