Postup přípravy receptu Kachna se zeleným hráškem :
Den před přípravou kachnu osolíme na povrchu i uvnitř a necháme odležet. Kachní drůbky, cibuli, 2 mrkve, petrželku a bobkový list zalijeme 4 dcl vody, osolíme a na malém plaménku uvaříme vývar. V pekáčku rozehřejeme máslo a slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme 2 mrkve a celer, pokrájené na kostičky, a jednu cibuli pokrájenou na půlkolečka a osmažíme. Když se slanina začíná škvařit, přidáme kachnu a krátce ji podusíme pod pokličkou. Když z kachny začne prýštit tuk, kachnu vyjmeme, tuk slijeme, kachnu vložíme zpět do pekáčku, podlijeme vývarem, přidáme petrželku, bobkový list a tymián a pepř a pečeme pod pokličkou asi hodinu. Při pečení ze šťávy sbíráme tuk, kachnu propícháváme na tučných místech, přeléváme mastnou šťávou a podléváme vývarem. Kachnu dopékáme bez pokličky, asi 1/4 hodiny před koncem pečení přidáme okapaný hrášek a prohřejeme jej ve šťávě.