Postup přípravy receptu Kachna v šouletu:
Kachní maso očistíme, omyjeme pod vodou, osolíme, pokmínujeme a položíme do pekáčku. Pak je podlijeme trochou vody a pečeme při 180 až 200 stupních Celsia. Současně s tím dáme vařit uzenou krkovici. Krupky a hrách uvaříme (každé zvlášť) doměkka. Propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Mezitím vypeckujeme sušené švestky a oloupeme mandle. Kachnu vyjmeme z pekáčku a na výpeku orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hrách a krupky, utřený česnek a vše promícháme, osolíme a opepříme. Takto připravený šoulet rozdělíme do zapékacích misek, přidáme nakrájenou uzenou krkovici a kostí zbavené kachní maso. Posypeme mandlemi, sušenými švestkami a zapečeme asi 15 minut v troubě. Hotový šoulet podáváme rovnou v zapékacích miskách s kysaným zelím.