Postup přípravy receptu Kachní paštika:
Játra dobře omyjeme a necháme odležet přes noc v mléce. Opět omyjeme a propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (brandy) a portského vína.
Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky a orestujeme je na oleji a necháme zchladnout. Druhou polovinu v kuchyňském kutru rozmixujeme s rozměklým máslem, solí a pepřem. Pokud nemáme k dispozici kutr, játra dvakrát pomeleme na masovém mlýnku. Do fáše přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně ještě dochutíme portským vínem či koňakem. Formu vyložíme potravinářskou fólií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme. Paštiku pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na °C asi 40 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24 hodin a necháme ztuhnout.
Paštika se podává s různými druhy pečiva., jako doplněk doporučujeme listové saláty, ořechy, kandované ovoce.