Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 24.02. 2025
Dnes má svátek Matěj
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kachní paštika

fotka Kachní paštika
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++++_
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kachní paštika:

800 g kachních jater  | 500 ml mléka  | 100 ml koňaku nebo brandy  | 100 ml bílého portského  | 250 g másla  |  olivový olej  |  sůl, pepř

Postup přípravy receptu Kachní paštika:

Játra dobře omyjeme a necháme odležet přes noc v mléce. Opět omyjeme a propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (brandy) a portského vína.
Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky a orestujeme je na oleji a necháme zchladnout. Druhou polovinu v kuchyňském kutru rozmixujeme s rozměklým máslem, solí a pepřem. Pokud nemáme k dispozici kutr, játra dvakrát pomeleme na masovém mlýnku. Do fáše přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně ještě dochutíme portským vínem či koňakem. Formu vyložíme potravinářskou fólií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme. Paštiku pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na °C asi 40 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24 hodin a necháme ztuhnout.
Paštika se podává s různými druhy pečiva., jako doplněk doporučujeme listové saláty, ořechy, kandované ovoce.


Fotky receptu Kachní paštika:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kachní paštika
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !