Postup přípravy receptu Kachní prsa s fíky a třešňovým pivem:
Omyté čerstvé brambory dáme vařit do osolené vody.
Očištěná kachní prsa šikovně nařízneme, abychom zvětšili jejich plochu. Na takto upravené maso naklademe na kousky nakrájené sušené fíky, které jsme 24 hodin nechali namočené ve vodě, aby změkli. Opepříme,osolíme a uzavřeme do závitku, který pevně stáhneme řeznickým provázkem a na trošce slunečnicového oleje na pánvi orestujeme ze všech stran. Orestované závitky dáme do trouby a pečeme 15 minut při teplotě 160 - 170 stupňů.
V kastrůlku necháme zkaramelizovat směs cukru a malinového octa, které se říká gastrik. Pak přidáme asi deci třešňového piva a po chvíli tři lžíce omáčky demi glas a vše vaříme tak dlouho, dokuď směs nezhoustne.Pak omáčku osolíme, opepříme a těsně před servírováním v ní rozmícháme kousek čerstvého másla.
Na jiné pánvi s trochou másla, solí a pepřem prestujeme čerstvý špenát.
Z dopečených kachních prsíček - měla by být uvnitř růžová - opatrně odstraníme provázek a nakrájíme je na medailonky.
Uvařené brambory na talíří tlakem nože trochu rozmačkáme, na ně dáme špenát a úplně navrch upečené kachní medailonky.
Lehce polijeme omáčkou..