Použité suroviny receptu Kachní prsa v pomerančové omáčce:
150 ml smetana kysaná
| dle chuti: sůl a pepř mletý
| 1 ks pomeranč
| 125 ml smetana
| 2 ks prsa kachní
| 20 ml likér pomerančový
Postup přípravy receptu Kachní prsa v pomerančové omáčce:
Maso osolíme, opepříme a na pánvi ho kůží dolů opékáme bez tuku asi 7 minut dokřupava. Z druhé strany také opečeme. Z pomerančů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vypečenou šťávu smícháme s likérem a pomerančovou šťávou a povaříme, vmícháme sladkou i zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a vmícháme citronovou kůru. Kachní prsa nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.
Fotky receptu Kachní prsa v pomerančové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!