těsto:
| 6 vajec
| sůl
| 240 g krupic. cukru
| 3 lžíce kakaa
| hl. mouka ( aby jí dohromady s kakaem bylo 240 g )
| 6 lžic oleje
| krém:
| 200 g vanilmixu
| 500 ml vody
| lžíce rumu
| 250 g másla
| 4 lžíce moučk. cukru
| dále:
| marcipán ze salka
| dle chuti rum
Postup přípravy receptu Kakaovo-vanilkový dort:
Bílky se špetkou soli šleháme. Postupně přidáváme a zašleháváme cukr. Ušleháme tuhý lesklý sníh. Postupně po jednom zašleháváme žloutky a po lžících olej. Nakonec vařečkou vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem a při 180°C pečeme asi 30 minut (zkoušíme špejlí). Upečený korpus necháme vychladnout. Zatím připravíme krém z vanilmixu, případně jakýkoliv jiný oblíbený krém. Vychladlý korpus dvakrát vodorovně prokrojíme, každou část pokropíme rumem, potřeme vrstvou krému, a naskládáme zpátky na sebe. Dort potřeme tenkou vrstvou krému i po bocích a na povrchu. Necháme v ledničce pořádně ztuhnout. Vychlazený dort potáhneme marcipánem a libovolně ozdobíme.
Fotky receptu Kakaovo-vanilkový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!