Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kalamáry v těstíčku:
450 g vykuchaných a očištěných kalamárů (jsou k dostání v obchodních řetězcích Tesco,Globus,Macro atd. jak čerstvé tak mražené)
| 1 svazeček zelené petrželky
| z 1 citronu šťáva
| 1 polévková lžíce olivového oleje
| dle chuti: sůl a pepř
| dle potřeby: olej na smažení
| Těsto:
| 1 ks vejce
| 250 ml mléka
| 150 g mouky
| Omáčka:
| 5 ks velkých rajčat
| 1 polévková lžíce posekané bazalky
| 150 g másla
| 120 ml bílého přírodního vína
| 3 ks žloutky
Postup přípravy receptu Kalamáry v těstíčku:
Kalamáry nakrájíme na kroužky a naklademe do ploché kameninové nádoby. Osolíme, opepříme, zalijeme olejem a citronovou šťávou. Promícháme a necháme v marinádě odpočívat dvě hodiny. Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme jadérka a rozmixujeme.
V pánvi uvedeme do varu víno, zmenšíme plamen a za stálého intenzivního šlehání přidáváme po kouscích máslo a jednotlivé žloutky. Jakmile omáčka zhoustne, přidáme sůl, pepř, bazalku a rozmixovaná rajčata. Nepřestáváme šlehat!! Sejmeme z ohně a necháme v teple. V misce rozšleháme vejce, přilijeme mléko a za stálého šlehání přisypáváme mouku.
Těstíčko musí být dostatečně husté. Kalamáry vyjmeme z marinády, necháme okapat, namáčíme v těstíčku a ve větším množství rozpáleného oleje je smažíme do tmavězlatova. Osmažené polijeme omáčkou a podáváme.
Fotky receptu Kalamáry v těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!