Postup přípravy receptu Kančí hřbet s brusinkami:
Maso nejprve prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme. Zbytek slaniny si nakrájíme na kostičky a dáme stranou. Cibule nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme. Pak k ní přidáme připravenou slaninu na kostičky, koření Hubert a jalovec. Vložíme hřbet a opečeme ze všech stran. Podlijeme vínem a dáme péct do trouby. V průběhu pečení podléváme vínem. Hřbet můžete při pečení otočit. Ke konci pečení přisypeme zeleninu. Když je maso měkké, vyjmeme ho, dáme na teplé místo, aby vám nevystydlo a do omáčky vlijeme šlehačku. Omáčka je celkem hustá, jsou v ní kousky slaniny a zelenina, ale pokud se vám zdá řídká, tak ji trochu zahustěte. Během pečení si připravíme jablka. Rozkrojíme na půlku, vydlabeme prostředek, pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Brusinky vyklopíme ze skleničky na sítko a necháme okapat. Pak do důlků jablek vložíme kopičky brusinek. Vezmeme malý pekáček, dáme na něj máslo, položíme jablka a dáme zapéct do trouby. Podáváme s houskovým knedlíkem. Každému na talíř položíme půlku jablka s brusinkami. Je to vynikající.