Postup přípravy receptu Kančí kýta na houbách :
Dobře odleželé kančí maso naklepeme, protkneme klínky slaniny a osolíme. Cibuli pokrájenou na půlkolečka usmažíme dozlatova na tuku, přidáme maso, zlehka je opečeme po všech stranách, zalijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak, koření, sůl a pod pokličkou dusíme v troubě. Při dušení maso přeléváme mastnou šťávou a podléváme horkou vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody, rozšleháme a dobře provaříme. Omáčku prolisujeme, přidáme očištěné, pokrájené a na másle podušené houby, maso nakrájené na porce a krátce je podusíme. Podáváme s houskovými knedlíky nebo s vařenými brambory.