Použité suroviny receptu Kančí zvěřina zadělávaná:
1-1,2 kg zvěřiny z plecka
| sůl
| 1ks mrkev
| 2 ks cibule
| 1 ks petržel
| 1 ks celer
| 4 + 4 kuličky pepře a nové koření
| 2 kuličky jalovce
| 1/3 l bílého vína
| 60 g tuku
| 50 g mouky
| 1 kostka czkru /páleného/
| 2 lžíce červeného vína
| citr. kůra
| 1 lžička šípkové zavařeniny
Postup přípravy receptu Kančí zvěřina zadělávaná:
Plec vložíme na 4-6 dní do mořidla ze zeleniny a části vína, koření a cibule. Denně překládáme. Odleželou zvěřinu dusíme v tomto mořidle. Šťávu zahustíme jíškou, zavařeninou, přidáme víno, citr. kůru, cukr. Povaříme a do omáčky vložíme pokrájenou zvěřinu.
Fotky receptu Kančí zvěřina zadělávaná:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!