Vložil: | Aine |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kandované jedlé kaštany:
1 kg velkých jedlých kaštanů
| 300 g cukru
| 1 l vody
| čtvrtka nadrobno nastrouhaného celeru
Postup přípravy receptu Kandované jedlé kaštany:
Kaštany křížem nařízneme, namočíme a krátce pečeme. Odloupnutou tuhou vnější slupku a hnědou vrstvu odstraníme. Ve vyšší pánvi necháme zkaramelizovat cukr, doplníme vodou a vaříme, až se při neustálém míchání rozpustí všechny hrudky. Do sirupu přidáme kaštany a celer a téměř do měkka uvaříme. Odstavíme z ohně a necháme kaštany ještě asi 10 minut vylouhovat v sirupu.
Fotky receptu Kandované jedlé kaštany:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!