Postup přípravy receptu Kandované ovoce:
Budete potřebovat cukr, med, pánev s tlustým dnem, čerstvé ovoce a zavařovací teploměr.
Ovoce nakrájejte na malé kousky, z kůry pomeranče, citronu nebo grapefruitu nožem odstraňte bílý povlak a nakrájejte ji také na malé kousky. V pánvi smíchejte 1 šálek cukru, 1 šálek medu a 1 a 1/2 šálku vody. Vařte na středním plameni za častého míchání, dokud směs nedosáhne 110 stupňů Celsia (235 stupňů F). Pak do směsi vhoďte hrst ovoce. Vařte na mírném plameni 20 až 30 minut až je ovoce či kůra průhledné. Ovoce vyjměte, nechte okapat a uvedeným způsobem uvařte i ostatní ovoce. Uvařené ovoce nechte oschnout a skladujte v uzavřene nádobě.