Použité suroviny receptu Kandované sladké brambory:
675 g sladkých brambor, nakrájených na plátky
| 40 g másla
| 1 lžíce limetové šťávy
| 75 g jemného hnědého cukru
| 1 lžíce brandy
| 1 limeta nastrouhaná kůra
Postup přípravy receptu Kandované sladké brambory:
1) Vařte sladké brambory v hrnci s vroucí vodou asi 5 minut. Vidličkou vyzkoušejte, jestli brambory změkly. Vyndejte brambory děrovanou naběračkou a nechte pořádně okapat.
2) V pánvi rozehřejte máslo. Přidejte šťávu z limety a hnědý cukr a mírně zahřívejte a míchejte, aby se cukr rozpustil.
3) Do rozpuštěného cukru s limetou vmíchejte brambory a brandy. Na mírném plameni vařte asi 10 minut, dokud nejsou plátky brambor zcela uvařené.
4 Navrch nasypte nastrouhanou kůru z limety a důkladně promíchejte.
5) Přendejte sladké brambory do servírovací mísy.
Fotky receptu Kandované sladké brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!