Postup přípravy receptu Kaplická roláda:
Brambory oškrábeme, nastrouháme a necháme chvíli stát. Slijeme vodu a bramboryještě lehce vymačkáme. V troše mléka rozmícháme škrobovou moučku, ve zbylém mléce rozšleháme vejce. K bramborám přilijeme mléko s vejcem a škrobovou moučku, přisypeme mouku, ochutíme utřeným česnekem se solí, okořeníme pepřem a majoránkou a vymícháme hladké těsto. Těsto dáme do pekáčku a vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Plát nejdříve zatáhneme-ztuhne a zesklovatí. Potom jej potřeme olejem a necháme zezlátnout. Nakrájené zelí podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme 15 minut. Potom ochutíme cukrem a octem. Nakrájenou cibuli zpěníme na zbylém oleji, poprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Tu vmícháme k zelí a 5 minut dusíme. Plát vyjmeme z pekáčku, sloupneme pečící papír a roládu dáme vychladnout. Potřeme jí zelím, obložíme masem a zatočíme. Roládu prohřejem v mikrovlnné troubě, nakrájíme a posypeme cibulovou natí.