800 g vykostěných plátků kapra
| 150 g másla
| 4 g soli
| 3 stroužky česneku
| 15 g sladké mleté papriky
| 0,5 litru černého piva
| 2 g rybího koření
Postup přípravy receptu Kapr na černém pivě:
Očištěné filety z kapra osolíme, pokapeme citronem, zabalíme do závitku, který plníme listem hlávkového salátu a polovinou množství česneku na plátky. Závitek pro jistotu spojíme špejlí. Závitky obalíme v hladké mouce s paprikou, vložíme do připraveného pekáčku s rozpáleným máslem, podlijeme pivem a dusíme za občasného podlévání asi 20 minut. Šťávu z výpeku dochutíme rybím kořením, přidáme zbývající česnek a provaříme asi 15 minut. Podáváme s vařenými bramborami sypanými zelenou petrželkou.
Fotky receptu Kapr na černém pivě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!