Použité suroviny receptu Kapr na černo s mandlemi a ořechy:
1 kapr asi 800 g
| 150 g kořenové zeleniny
| 100 g cibule
| 20 g másla
| 1/2 l černého piva
| 100 g perníku
| 100 g povidel
| 10 ks sušených švestek
| 50 g spařených mandlí a ořechů
| 50 g rozinek
| 8 zrnek nového koření a černého pepře
| 2 lžíce octa a cukru (dle chuti)
| sůl
Postup přípravy receptu Kapr na černo s mandlemi a ořechy:
Kapra očistíme, nakrájíme na porce a osolíme. Na másle opečeme zeleninu, koření a porce ryby. Přilijeme pivo, přidáme povidla a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, zahustíme perníkem a vše procedíme nebo rozmixujeme. Do vařící omáčky vsypeme švestky, oříšky a rozinky a ještě dochutíme. Kapra přelijeme omáčkou a necháme uležet v chladnu. Podáváme s kroketkami.
Fotky receptu Kapr na černo s mandlemi a ořechy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!