Vložil: | Torta |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr na česneku pro hladové rybáře:
1 čerstvý kapr asi 1,5-2 kg
| 2 paličky česneku
| dle potřeby: polohrubá mouka
| dle chuti: sůl, mletá sladká červená paprika, mletý černý pepř a kmín
| dle potřeby: olej na smažení
Postup přípravy receptu Kapr na česneku pro hladové rybáře:
Oškrabaného a vykuchaného kapra zbavíme hlavy a ploutví (uschováme na později jako základ vývaru pro rybí polévku), trup omyjeme a osušíme.
Silným ostrým nožem nakrájíme trup kapra napříč přes páteř na podkovy asi 2 cm silné. Česnek vyloupeme, nasekáme nadrobno a utřeme se solí na pastu. Do kapřích podkov vetřeme ze všech stran česnekovou pastu, klademe je na sebe do vhodné nádoby, zatížíme a necháme min. 1 hodinu odležet v chladu. Maso do sebe natáhne česnek a pustí vodu. V míse smícháme mouku s kořením, přisolíme už jen mírně, neboť sůl již je v česnekové pastě. Odleželé podkovy obalíme ve směsi mouky a koření. Obalené podkovy mírně oklepeme, aby nám špatně přichycený obal při smažení neodpadával do oleje, kde by se mohl přepalovat. Obalené podkovy smažíme na oleji ve fritéze nebo v pánvi do zlatohněda.
Fotky receptu Kapr na česneku pro hladové rybáře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!