Použité suroviny receptu Kapr na česneku v aspiku:
4 porce kapra
| 6 plátků želatiny
| 3 str. česneku
| nálev
| 2 bobkové listy
| 1 lžíce vinného octa
| 10 pepřů
| 2 nová koření
| 650 ml rybího vývaru
| sůl a olej
| petrželka
Postup přípravy receptu Kapr na česneku v aspiku:
Česnek prolisujeme a utřeme se solí. Menší porce kapra potřeme olejem a směsí česneku se solí. Zabalíme do alobalu a necháme alespoň 3 hodiny rozležet v chladu.
Nálev: Do rybího vývaru vložíme všechno koření, vinný ocet, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Potom var zmírníme a vložíme do něho porce kapra. Jakmile je ryba měkká, vyjmeme ji a odložíme stranou. Nálev přecedíme a necháme zcela vychladnout.
Želatinu připravíme podle návodu na obalu z připraveného nálevu.
Porce vychladlého kapra rozdělíme do misek, ozdobíme petrželkou, zalijeme želatinou a necháme ztuhnout.
Fotky receptu Kapr na česneku v aspiku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!