Vložil: | Petulin |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr na cibuli po ukrajinsku:
1 kg kapra
| 100 ml oleje
| 30 g hladké mouky
| 40 g cibule
| 30 g másla
| 1 lžíce octa
| 20 g cukru
| 3 hřebíčky
| 3 zrnka nového koření a pepře
| 2 bobkové listy
| 1 malá feferonka nebo špetka ostrého koření (chilli)
| sůl,pepř
Postup přípravy receptu Kapr na cibuli po ukrajinsku:
Vykuchaného, omytého kapra nakrájíme na porce, osolíme, posypeme tlučeným kořením, obalíme v mouce a po obou stranách osmažíme na oleji opečeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, polovinu cibule osmažíme na másle. Pak přidáme další koření a feferonku, cukr, ocet a druhou polovinu cibule. Vše zalijeme asi 300 ml vody nebo rybího vývaru, vložíme porce kapra a ještě dusíme. Hotové posypeme sekanou petželkou. Podáváme s opečenými brambory.
Fotky receptu Kapr na cibuli po ukrajinsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!