Postup přípravy receptu Kapr na grilu plněný bramborami:
Očištěného a kůže zbaveného kapra osolíme a potřeme olejem smíchaným s grilovacím kořením.
Syrové brambory (tolik, aby naplnily břicho kapra) očistíme a nakrájíme na kostičky asi 1x1 cm. Dáme do mísy a přidáme cibuli, kterou jsme nakrájeli také na větší kostičky-opravdu větší. Přidáme trochu oleje, grilovací koření a osolíme, vše promícháme.
Alobal použijeme buď slabý v 5ti vrstvách nebo silnější ve 2 vrstvách a to v takové velikosti, abychom mohli celého kapra důkladně zabalit.
Kapra položíme na připravený alobal a bramborovou směsí naplníme jeho břicho. Důkladně alobal uzavřeme (pozor na vyčuhující kostičky, které mohou alobal protrhnout a tím zapříčinit vytékání šťávy a je po dobrotě) a dáme na rozpálený gril. Každých 5 (!!!!)minut obracíme. Celé grilování trvá cca 40 minut.
Opatrně rozbalíme (pozor na unikající páru) a přejeme si navzájem dobrou chuť.