Postup přípravy receptu Kapr na mrkvi:
Rybu omyjeme, vykucháme a vyjmeme žábry tak, aby zůstala vcelku.
Připravenou rybu osušíme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby.
Mrkve nastrouháme na hrubém struhadle, 1 cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji dozlatova. Naplníme rybu.
Do připraveného pekáčku vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokapeme ji citronovou šťávou a olejem, posypeme znovu kořením na ryby.
Dále rybu pomažeme majonézou. Na majonézu položíme druhou nakrájenou cibuli, papriku nakrájenou na kolečka, petržel a bobkový list. Zabalíme ji do alobalu.
Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 1 hodinu bez přiklopení, dokud ryby nezměkne.
Kapra zdobíme na talíři plátkem citronu. Jako přílohu podáváme vařené brambory.