1,5 lžíce ocet
| 1 list bobkový
| 1 stroužek česnek
| 150 g mrkev
| 150 g cibule
| 150 g celer
| dle chuti: pepř celý a sůl
| 1 dl víno červené
| dle chuti: tymián
| dle potřeby: šťáva citronová
| 1 kapr
Postup přípravy receptu Kapr na pepři:
Několik zrnek pepře rozdrtíme, přidáme bobkový list, tymián, 1 stroužek česneku, ocet a 6 dl vody a povaříme půl hodiny. Vývar procedíme, přidáme víno a na kousky nakrájenou zeleninu a cibuli a chvilku povaříme. Přidáme očištěné porce kapra, sůl a citrónovou šťávu a vaříme 15 minut. Takto připraveného kapra můžeme podávat například s vařenými brambory.
Fotky receptu Kapr na pepři:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!