Použité suroviny receptu Kapr na smetaně a houbách:
700 g kapr
| 20 g sůl
| 400 g rybí hlava, páteř
| 1 dl bílé víno
| 60 g máslo
| 80 g cibule
| 300 g houby
| 2 g mletý pepř
| 20 g petrželka
| 30 g mouka
| 2 dl smetana
Postup přípravy receptu Kapr na smetaně a houbách:
Vykostěného kapra naporcovat na stejně velké filety, osolit a položit do ploché nádoby. Z rybích hlav a páteře uvařit vývar, tento pak přecedit na rybí filety. Přelít trochou bílého vína a pod pokličkou dusit. Mezitím rozpustit máslo a drobně nakrájenou cibuli nechat zesklovatět. Na cibuli vložit umyté, na tenké plátky pokrájené houby. Ochutit solí, mletým pepřem a petrželkou a při vyšší teplotě a za častého míchání orestovat. Zasypat trochou mouky, rychle promíchat a ještě další 1-2 minuty opékat, pak zředit vývarem z ryb. Když se šťáva začne vařit, přidat dohladka vymíchanou kyselou smetanu a nechat dál povařit. Rybí filety poté opatrně vyjmout a přelít na talíři houbovou omáčkou. Na jiném talíři servírovat k rybě vařené brambory ozdobené máslem a petrželkou.
Fotky receptu Kapr na smetaně a houbách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!