Postup přípravy receptu Kapr na smetanovo-balzamikové omáčce:
Rybu naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme jen zlehka kořenim na ryby, aby nám to nepřebylo chuť ryby. Obalíme v mouce a zlehka orestujeme na pánvi nebo na grilu. Omáčku připravíme tak, že si rozehřejeme pánev nebo menší hrnec nalijeme tam smetanu, kapku sojové omáčky, balzamiko octa, trošku cukru, pepř a sůl. Necháme provařit a nalijeme tam asi tak 4 lžíce bílého vína. Zahustíme solamylem. Omáčka má výraznou, ale ne moc kyselou chuť po balzamiko octu, barva je krémově hnědá. Nejvhodnější příloha jsou vařené brambory pomaštěné hodně máslem a posypané čerstvou petrželkou.
Na omáčku: 4 lžíce bílého vína, asi tak lžíce balzamiko octa, 200 ml smetany na šlehání, sojová omáčka - jen kapka, špetka cukru, sůl, solamyl - rozpuštěný ve studené vodě na zahuštění