1 kapr (bez hlavy a vnitřností)
| 1/2 celeru
| 1/2 petržele
| 2-3 mrkve
| 2 bobkové listy
| 5 kuliček nového koření
| 3 dcl bílého víno
| dle chuti citronová šťáva
| dle potřeby máslo
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
Postup přípravy receptu Kapr na víně a zelenině:
Kapra stáhneme z kůže, nakrájíme na plátky a necháme pár hodin (nejlépe přes noc) zalité citronovou šťávou. Na kousku másla orestujeme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, zalijeme 1 dcl vína. Podusíme do poloměkka. Do zapékací misky dáme 1/2 podušené zeleniny, pak osolené a lehce opepřené kousky kapra, pak opět zeleninu. Poklademe kousky másla a podlijeme zbytkem vína. Pečeme ve vyhřáté troubě 30-40 minut. Příloha-brambory.
Fotky receptu Kapr na víně a zelenině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!