Použité suroviny receptu Kapr na žampionech a mandlích:
800 g naporcovaného kapra
| Šťáva z jednoho citronu
| 100 g žampionů
| 80 g másla
| 10 g hladké mouky
| 30-40 g mandlových lupínků
| grilovací koření
| olej
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Kapr na žampionech a mandlích:
Postup:
Omyté a osušené porce kapra osolíme, zakapeme citronovou šťávou, po všech stranách potřeme grilovacím kořením a opečeme na oleji. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a osmažíme na oleji. Máslo rozpustíme a smícháme s moukou, přidáme žampiony a trochu vody, ochutíme solí a povaříme. Potom do šťávy opatrně vložíme opečené porce ryb a dobře prohřejeme. Ryby podáváme přelité šťávou a posypané mandlemi. Chutnají skvěle s bramborovým salátem nebo s dušenými bramborami.
Fotky receptu Kapr na žampionech a mandlích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!