Postup přípravy receptu Kapr na zelenině a cibuli:
Vykuchaného kapříka bez hlavy - očistíme od šupin a ploutví. Omyjeme a hezky nasolíme, necháme chvíli odležet, poté pokmínujeme a dáme do pekáčku (může být rovnou i naporcovaný, ale počítáme s rychlejší úpravou). Přidáme máslo, očištěnou, nakrájenou zeleninu i cibuli, - tu můžeme nechat pokrájenou na proužky, nebo kolečka. Dáme péci do trouby na cca 45 minut, záleží na teplotě a výkonnosti trouby.
Chceme-li péci kapříka již naporcovaného, je lepší, když zeleninu přidáme již orestovanou na másle.
Během pečení pokud možno nijak nepodléváme, - je též dobré polovinu tepelné úpravy provádět pod pokličkou nebo alobalem, aby nám maso pustilo lépe šťávu a hned se nám nevypékala. Nejlepší přílohou jsou brambory, popř. chléb