Použité suroviny receptu Kapr s grilovanými brambory:
4 steaky (podkovičky) z kapra široké zhruba 4 cm
| 1 citron
| dle chuti: pepř a strouhaný tvrdý sýr
| dle potřeby: rostlinný olej a máslo
| několik větších podlouhlých brambor
| 4 čtverce alobalu
Postup přípravy receptu Kapr s grilovanými brambory:
Většího opracovaného kapra nakrájíme i s kůží na steaky (podkovičky), osolíme a ocitronujeme, potřeme olejem a necháme v chladu alespoň půl hodny odležet. Pak grilujeme po obou stranách celkem asi 12 minut. Hotové steaky jemně poprášíme pepřem. Brambory i se slupkou omyjeme a jednotlivě zabalíme do alobalu. Grilujeme něco málo přes půl hodiny. Brambory z alobalu vyjmeme, shora nařízneme, do řezu vložíme máslo, strouhaný sýr špetku soli apodáváme jako přílohu ke kapru.
Fotky receptu Kapr s grilovanými brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!