Vložil: | Mišulinda |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr s kečupem, žampiony a slaninou:
4 porce: naporcovaný kapr
| podle chuti a potřeby: žampiony
| kečup
| anglická slanina
| sůl
Postup přípravy receptu Kapr s kečupem, žampiony a slaninou:
Tohle jídlo mě naučil vařit můj bratr. Je ideální pro toho, komu vadí chuť rybiny, protože v tomto pokrmu byste rybu ani nepoznali.
Pekáč nebo zapékací mísu celou na dně poklademe anglickou slaninou (není tedy již třeba vymastit), pak dáme vrstvu žampionů a jako třetí vrstvu naporcovaného kapra, kterého jsme předtím posolili a obalili v kečupu. Potom celý postup opakujeme, takže na kapra znovu dáme plátky žampionů a nakonec úplně nahoru plátky slaniny. Takto všechno přikrejeme a necháme zapéct. Je lepší na závěr pečení oddělat horní díl mísy, slaninku ještě pokapat kečupem a nechat vytvořit jemnou křupavou krustičku.
Jako přílohu doporučuji čerstvou bagetku. Je to opravdu vynikající.
Fotky receptu Kapr s kečupem, žampiony a slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!