Použité suroviny receptu Kapr s mandlemi a rozinkami:
4 porce kapra
| 60 g oloupaných a půlených mandlí
| 60 g rozinek
| 1/4 lžičky mletého kmínu
| 1/4 lžičky mletého nového koření
| 1/4 lžičky mletého muškátového květu
| 1/4 lžičky mleté skořice
| 1 pomeranč
| 15 g másla
| dle chuti petrželka
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| dle potřeby olej
| dle potřeby alobal
Postup přípravy receptu Kapr s mandlemi a rozinkami:
Na plech položíme alobal, na něj naskládáme těsně vedle sebe jednotlivé porce kapra. Osolíme a opepříme. V litinové pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekané mandle a zvolna je pražíme do světle hněda. Přidáme máslo a přimícháme rozinky a koření. Minutu restujeme a pak nalijeme na kapra. Alobal přeložíme, konce zarolujeme a pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut. Jednotlivé porce ozdobíme osminkami pomeranče a petrželkou. Příloha-brambory.
Fotky receptu Kapr s mandlemi a rozinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!