Postup přípravy receptu Kapr s omáčkou z beaujolais:
Kapra rozřežeme na 150 g porce, pokapeme citronem, vetřeme nasekanou petrželku a necháme chvilku odpočinout. Očištěnou a nakrájenou mrkev a cibuli vložíme do kastrolu, přidáme bobkový list, tymián, zalijeme vínem a vodou, přivedeme k varu a pozvolným varem bez pokličky tekutinu zredukujeme na polovinu a přecedíme ji.
Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Očištíme malé cibulky a žampiony nakrájíme na čtvrtky. Na polovině dávky másla rozpustíme nakrájenou anglickou slaninu, opečeme porce kapra z obou stran. Porce kapra vyndáme a necháme na teple, přidáme cibulky, žampiony, lehce opečeme a zalijeme zredukovaným vývarem z vína.
Do změklého zbytku másla přidáme hladkou mouku a pořádně promícháme. Moučné máslo přidáme do omáčky a za stálého míchání necháme rozpustit. Krátce povaříme, rozdrobíme MAGGI Zlatý houbový bujon a porce kapra vložíme do omáčky.
Rýži Parboiled nasypeme do osolené vařící vody a vaříme podle návodu uvedeného na obalu.