4 porce filet z kapra
| 5 dkg másla
| 500 ml bílý jogurt
| 1 dcl bílé víno
| 1 kostka Maggi bujon
| 200 ml vody
| podle chuti rybí koření
| sůl
| na ozdobu nakládané kapary
Postup přípravy receptu Kapr v jogurtové omáčce:
Filety kapra zprudka osmahneme na pánvi na rozpuštěném másle. Osolíme a posypeme rybím kořením podle chuti (originál koupená směs).
Připravíme si vývar z kostky Maggi Extra silného bujónu.
Kapra podlijeme 150 ml vývaru a pod pokličkou dusíme doměkka.
Mezitím do bílého jogurtu zamícháme víno a jogurtem přelijeme měkkého kapra. Jogurtovou omáčku s kaprem necháme ještě 3 minuty dusit pod pokličkou.
Kapra v jogurtové omáčce podáváme s vařenými brambory nebo bílým pečivem a zdobíme nakládanými kapary.