Postup přípravy receptu Kapr v lososové marinádě :
Na kousky nakrájenou zeleninu, oloupané kolečko citronu a koření zalijeme vodou do výše 3 cm a vaříme, až je zelenina měkká. Pak vývar procedíme, přidáme ocet, špetku cukru, sůl, přivedeme k varu, přidáme porce kapra a velmi mírným varem je uvaříme doměkka (asi 15 minut). Vařené porce kapra vyjmeme, vykostíme a přeložíme na talířky. Majonézu zředíme lžící vývaru z kapra, přidáme lososa i s olejem, okapaný hrášek, kousek cibule na půlkolečka pokrájené, spařené a okapané, vařenou mrkev a celer z vývaru na kostičky pokrájené, ocet, sůl, cukr, promícháme a nalijeme na vychladlé porce kapra. Necháme je několik hodin v chladnu proležet a před podáním ozdobíme proužky kapie a petrželkou.