Použité suroviny receptu Kapr v pikantním těstíčku:
600 g kapřího masa
| 1 žloutek
| 240 ml vody
| 115 g hladké mouky
| 1 lžička chilli
| Omáčka:
| 2 lžíce sherry
| 250 ml ananasové šťávy
| 3 lžíce vinného octa
| 2 lžičky sójové omáčky
| 2 lžíce cukru
| 2 lžíce drcených rajčat
| 1/2 červené kapie
| 1/2 lžíce škrobové moučky
Postup přípravy receptu Kapr v pikantním těstíčku:
Kapří maso bez kostí a kůže nakrájejte na kousky cca 5 x 2 cm velké. Žloutek rozšlehejte se studenou vodou, hladku moukou a lžičkou chilli. Maso namáčejte do těstíčka, vkládejte do rozehřátého oleje a smažte dozlatova. Na omáčku promíchejte sherry, ananasovou šťávu, vinný ocet, sójovou omáčku, cukr a drcená rajčata. Prohřívejte, dokud se cukr v omáčce nerozpustí. Pak uveďte do varu a přidejte na kostičky nakrájenou červenou kapii. V troše vody rozmíchejte škrobovou moučku. Omáčku s paprikou povařte a vmíchejte škrob. Společně povařte dvě minuty. Podávejte.
Fotky receptu Kapr v pikantním těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!