Postup přípravy receptu Kapr v pivní omáčce:
Kapra opláchneme, osušíme a nakrájíme na silné plátky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme, oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Máslo rozpustíme a podusíme v něm cibuli s mrkví.
Do druhého hrnce opět rozpustíme lžíci másla, přidáme do něj mouku a mícháme ji dozlatova. Pivo přilijeme a prošleháme metličkou, aby se neutvořily žmolky. Vzniklou omáčku přivedeme do varu a přidáme uvařenou mrkev s cibulí, bobkový list, hřebíček, pepř, sůl a 5 koleček citrónu.
Omáčku vaříme asi 30 minut, přecedíme ji a nalijeme do širokého hrnce. Zeleninu udržujeme teplou.
Perník nastrouháme a nasypeme do omáčky a podle chuti přidáme rozinky, mandle, sůl, cukr, citrónovou šťávu.
Do omáčky vložíme kousky ryby a při mírné teplotě je necháme podusit, případně dolijeme pivem.
Přeji dobrou chuť.