Kapra uvaříme, vývar necháme vychladnout a odstraníme ustálený tuk. Želatinu připravíme dle návodu. Do kalného vychladlého rosolu zašleháme bílek a pomalu zahříváme až se začne srážet. Odstavíme. Potom rosol necháme překapat přes namočený a vyždímaný ubrousek. Dle potřeby opakujeme.
Průzračný rosol dle potřeby ochutíme MAGGI Harmonií Chuti, okyselíme, přisladíme. Chuťově zlepšíme bílým vínem.
Porce kapra srovnáme do vhodné misky s rovným dnem a necháme vychladit. Mrkev, okurky a vejce a nakrájíme, máčíme v chladnoucím rosolu a klademe na porce kapra. Dáme na chvíli do lednice a když jsou přilepené přelijeme zbylým rosolem. Necháme ztuhnout a vychladit.
Před podáváním krájíme na porce a klademe na talíře. Můžeme ozdobit petrželkou.
Fotky receptu Kapr v rosolu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!