Použité suroviny receptu Kapr ve studené houbové omáčce:
4 porce kapra
| 100 g nakládaných hub
| 2 rajčata
| 1 kelímek šlehačky
| 3 lžíce octa
| 400 ml vody
| 1/2 lžičky nového koření
| 1/2 lžičky celého pepře
| bobkový list
| 1 lžička soli
| citron
Postup přípravy receptu Kapr ve studené houbové omáčce:
Porce ryby uvaříme v osolené a okyselené vodě s kořením. Po 10-15 minutách varu rybu vyjmeme a necháme vychladnout.
Studené porce přelijeme omáčkou, kterou jsme připravili vyšleháním šlehačky se špetkou soli, smícháním s nadrobno nakrájenými rajčaty a houbami. Jednotlivé porce ozdobíme plátkem citrónu.
Podává se chlazené.
Fotky receptu Kapr ve studené houbové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!