Použité suroviny receptu Kapr zapečený v sýrové omáčce :
4 porce kapra
| 1 citrón
| 200 g žampiónů
| 1 lžíce másla
| hladká mouka
| tuk na smažení
| sůl
| Omáčka:
| 200 ml sladké smetany
| 2 vejce
| 150 g strouhaného 45% sýra
Postup přípravy receptu Kapr zapečený v sýrové omáčce :
Očištěné žampióny pokrájíme na plátky a podusíme na lžíci másla doměkka. Mírně je osolíme. Porce ryby vykostíme, pokapeme citrónem a osolíme. Poprášíme je hladkou moukou a na oleji osmažíme dozlatova. Vejce rozšleháme ve smetaně a vmícháme nastrouhaný sýr.
Do zapékací misky vložíme podušené žampióny, na ně rozložíme osmaženou rybu a pokrm přelijeme sýrovou omáčkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Podáváme se zeleninou a s vařenými bramborami.
Fotky receptu Kapr zapečený v sýrové omáčce :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!