Použité suroviny receptu Kapustičková polévka se sladkou cibulí :
500 g bílé cibule
| 500 g očištěných kapustiček
| 1 lžíce krupicového cukru
| 30 g másla
| 1,2 lžičky sušeného tymiánu
| 1,2 l drůbežího vývaru
| sůl
| pepř
| trochu smetany na ozdobu
Postup přípravy receptu Kapustičková polévka se sladkou cibulí :
V hrnci rozehřejeme máslo a vsypeme cibuli nakrájenou na plátky. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 1/2 hodiny. Potom cibuli posypeme cukrem a za občasného míchání (a bez pokličky) smažíme ještě 10 - 15 min. Cibule se začne zabarvovat a šťáva získá sirupovitou konzistenci. Vsypeme kapustičky, přidáme tymián a promícháme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přivedeme do varu a zvolna vaříme asi 10 minut, aby kapustičky zkřehly. Odstavíme a necháme mírně vychladnout. pokud jsme použili čerstvý tymián, odstraníme snítku a polévku rozmixujeme. Na talíři každou porci kapustičkové polévky ještě pro ozdobu zakapeme smetanou.
Fotky receptu Kapustičková polévka se sladkou cibulí :