1/2 kg kapusty
| 1/4 kg vepřového bůčku
| 1/4 kg vepřových žebírek
| 1 moravská klobása
| 20 g slaniny
| 2 cibule
| 1 mrkev
| 2 stonky řepíkatého cerelu
| 250 g loupaných rajčat
| 2 dl bílého vína
| 3 bobkové listy
| Pepř a sůl
Postup přípravy receptu Kapustňák - casseuola:
Orestujeme maso se slaninou, aby pustilo svou šťávu, tuk a lehce se připeklo. Vyjmeme je z hrnce a na zbylém omastku osmažíme pokrájenou kořenovou zeleninu a cibulku. Zalijeme vínem a necháme jej vypařit. Posléze přidáme i rajská jablíčka a chvíli povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Maso opět vrátíme do hrnce a dusíme 35 minut.
Pokrájíme si kapustu na proužky a přidáme ji do hrnce. Dusíme 4O min. Vše podléváme vodou nebo vývarem, aby nám maso dobře změkklo.
Pokrm vaříme na mírném ohni.
Jako přílohu doporučuji chléb, brambor nebo vařenou kukuřičnou kaši „polentu“.
Fotky receptu Kapustňák - casseuola:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!