Postup přípravy receptu Kapustová polévka s bílou fazolí:
Propláchnuté fazole namočíme předem na 3 hodiny do vody. Potom je v téže vodě, ve které byly namočené, vaříme v papiňáku 15 - 20 minut. Zatím si připravíme zeleninu. Brambor oloupeme a nakrájíme na větší kostky, mrkev také očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Kapustu opláchneme, případně vykrojíme silné středové žilky a pokrájíme ji na nudličky o šířce asi 2 cm. Anglickou slaninu (může být i kousek uzeného masa) nakrájíme na kostičky. Když jsou fazole téměř měkké, odkryjeme papiňák a dále pokračujeme v otevřeném hrnci. Přidáme kostku Masoxu, nakrájenou zeleninu a anglickou slaninu, prolisujeme česnek, osolíme, opepříme a necháme vařit do změknutí zeleniny. Ke konci rozšťoucháme kostky brambor (polévka se tím trochu zahustí), přidáme lžíci sádla (kdo nemůže nebo nechce, tak nemusí) a dochutíme Vegetou.
Poznámky:
Lze samozřejmě vařit i bez papiňáku, ale potom to chce trpělivost, než fazole změknou. Místo anglické slaniny lze použít na polévku i vývar např. z uzených žebírek. Polévka je poměrně vydatná a spolu s krajíčkem chleba nebo jiného pečiva může sloužit i jako hlavní jídlo.