Postup přípravy receptu Kapustové jehly s banánem:
Kapustičky očistíme, omyjeme a u stopky nařízneme do kříže. Citrón důkladně omyjeme, rozčtvrtíme a spolu s kapustičkami jej vložíme do vařící osolené vody. Když voda začne vřít, vaříme přibližně 7 - 8 minut, aby nám kapustičky příliš nerozměklý. Pak je slijeme a necháme okapat.
Banány oloupeme a nakrájíme na silná kolečka.
Polovinu kapustiček rozdělíme na kolečka banánů a obalíme je plátkem slaniny. Zbylou slaninu pokrájíme na čtverečky.
Na jehly střídavě napichujeme samotnou kapustu, slaninu, banán i spojené balíčky.
Takto vytvořené špízy ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Vše potřeme přepuštěným máslem a grilujeme asi 6 minut. Během grilování kapustové jehly otáčíme.
Jehly s kapustou a banánem podáváme například s hranolkami.