Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapustové kapsičky:
1 ks menší kapusta
| 1 ks cibule
| 2 ks žloutky
| 3 lžíce rajčatový protlak
| 100 g šunka
| 30 g bylinkové máslo
| 150 g čerstvý sýr
| 50 ml masový bujón
| 25 ml bílé víno
| pepř, sůl, cukr podle chuti
| pažitka
Postup přípravy receptu Kapustové kapsičky:
Kapustu si očistíme a rozebereme na jednotlivé listy. Spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, šunku nakrájíme na malé kostičky. V misce utřeme čerstvý sýr a žloutky, přimícháme cibuli a šunku.
Okapané kapustové listy si rozložíme tak, že dáme vždy dva listy na sebe. Rozdělíme na ně připravenou směs sýra, cibule a šunky. 2/3 bylinkového másla nakrájíme na plátky a rozložíme na náplň. Listy srolujeme a ovážeme je nití. V hrnci přivedeme k varu víno a masový bujón, vložíme závitky a přikryté vaříme na mírném ohni asi 30 minut.
Do vývaru pak vmícháme rajčatový protlak, ochutíme solí, pepřem a cukrem podle chuti a nakonec zjemníme zbytkem bylinkového másla.
Kapustové kapsičky podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Zdobíme nasekanou pažitkou.
Fotky receptu Kapustové kapsičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!