Postup přípravy receptu Kapustové smotky s mletým masem :
Rýži propláchneme studenou vodou a uvaříme ji v osolené vodě. Maso v míse smícháme se solí a postupně přimícháme smetanu, mletou papriku, nasekanou chilli papričku, jemně nakrájenu cibuli a česnek. Listy kapusty spaříme vroucí vodou, ihned je zchladíme ve studené vodě a necháme okapat. Odřízneme z nich silná žebra, rozdělíme na ně rýži, na každý položíme váleček vytvarovaný z masové směsi, okraje listů přehneme přes náplň a listy i s náplní stočíme do závitků, které pevně ovážeme nití. Protlak rozmícháme s cukrem a tymiánem, osolíme, opepříme, zředíme vývarem a nalijeme do pekáčku. Rozložíme do něj závitky, pekáček zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a závitky pečeme asi 30 minut. Hotové závitky odmotáme, dáme na talíře, přelijeme výpekem a podáváme.