Postup přípravy receptu Kapustové závitky se žampionovou omáčkou :
Kapustu očistíme, opereme a uvolníme z ní 8 vrchních listů, které jednotlivě vkládáme do vroucí osolené vody. Malou chvilku je povaříme a potom dáme na síto okapat. Na náplň nejprve oloupeme cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Žampiony očistíme, omyjeme a nadrobno usekáme. Opereme a osušíme zelenou petrželku. Snítku si odložíme na ozdobení, zbytek najemno nasekáme. Potom zpracujeme dohromady mleté maso, cibuli, polovinu žampionů a vejce. Směs okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Náplň rovnoměrně rozdělíme na jednotlivé kapustové listy, zabalíme a pevně ovážeme nití. Slaninu nakrájíme na kostičky a v kastrole ji na rozehřátém oleji dobře osmahneme. Přidáme kapustové závitky a spolu se slaninou je opékáme. Potom je podlijeme 1/4 l vody a zakryté zhruba 30 minut dusíme. Hotové závitky vyjmeme a udržujeme teplé. Zbytek žampionů pak ještě asi 5 minut podusíme. Za stálého míchání přidáme kysanou smetanu, osolíme a opepříme. Nakonec v této houbové omáčce ještě prohřejeme závitky a ozdobíme je petrželkou. Podle chuti můžeme zbytek kapusty udusit, okořenit a podávat jako přílohu. Většina z nás dá asi přednost klasické příloze a tou jsou vařené brambory.