Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.01. 2025
Dnes má svátek Bohdana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Karamel s pomerančovou šťávou

fotka Karamel s pomerančovou šťávou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Karamel s pomerančovou šťávou:

4 lžíce másla  | 150 gramů cukru  | 4 vejce  | 1 vanilkový lusk  | 500 ml mléka  | 2 pomeranče  | 40 ml koňaku

Postup přípravy receptu Karamel s pomerančovou šťávou:

Rozpustíme lžíci másla se 75 gramy cukru. Za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Karamel nalijeme do 4 formiček /ohnivzdorných/. Vejce se zbytkem cukru ušleháme do pěny. Vanilkový lusk rozřízneme a vydlabeme dřeň. Oboje pak povaříme asi 5 minut v mléce. Lusk vyjmeme a mléko postupně vmícháme do vaječného krému. Ve studené vodní lázní mícháme do vychladnutí. Krém pak nalijeme na karamel do formiček. Formičky vložíme do pánve s vodou a zapékáme 35 minut v troubě. Necháme vychladnout a vyklopíme. Šťávu z pomerančů spolu s koňakem ohřejeme a zašleháme zbytek másla. Takto připravenou šťávou polijeme vyklopený karamel a ozdobíme kousky pomeranče.


Fotky receptu Karamel s pomerančovou šťávou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Karamel s pomerančovou šťávou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !