Postup přípravy receptu Karamel s pomerančovou šťávou:
Rozpustíme lžíci másla se 75 gramy cukru. Za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Karamel nalijeme do 4 formiček /ohnivzdorných/. Vejce se zbytkem cukru ušleháme do pěny. Vanilkový lusk rozřízneme a vydlabeme dřeň. Oboje pak povaříme asi 5 minut v mléce. Lusk vyjmeme a mléko postupně vmícháme do vaječného krému. Ve studené vodní lázní mícháme do vychladnutí. Krém pak nalijeme na karamel do formiček. Formičky vložíme do pánve s vodou a zapékáme 35 minut v troubě. Necháme vychladnout a vyklopíme. Šťávu z pomerančů spolu s koňakem ohřejeme a zašleháme zbytek másla. Takto připravenou šťávou polijeme vyklopený karamel a ozdobíme kousky pomeranče.
Fotky receptu Karamel s pomerančovou šťávou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!