Použité suroviny receptu Karamelizovaná malinová pizza:
400g listového nebo křehkého těsta
| hladká mouka na podsypání
| 100g přírodního krupicového cukru
| 50g másla
| 2 lžíce smetany ke šlehání
| kůra z ½ malého pomeranče
| 300g malin
| Na krém:
| 100g mascarpone
| 2 lžíce moučkového cukru
| 2 lžíce malinové šťávy nebo likéru
| 75ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Karamelizovaná malinová pizza:
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Na lehce pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto na půlcentimetrovou výšku a vykrojte čtyři kola o průměru 12 cm. Přesuňte na plech, propíchejte vidličkou a pečte deset minut.
2. Mezitím připravte krém: mascarpone prošlehejte s cukrem a šťávou nebo likérem. Smetanu ušlehejte do polotuha, vetřete k mascarpone a až do podávání uložte do lednice.
3. V pánvičce rozehřejte cukr s máslem a smetanou. Prohřívejte asi pět minut, až se cukr rozpustí a vznikne hladká karamelová omáčka typické světle hnědé barvy. Sejměte z ohně a vmíchejte nastrouhanou pomerančovou kůru.
4. Předpečené korpusy vyjměte a rozložte na ně maliny tak, aby zůstal volný asi půlcentimetrový okraj. Ovoce potřete karamelem, vraťte do trouby a pečte pět až osm minut, než okraje korpusů zezlátnou. Ozdobte krémem a přelijte zbylou karamelovou omáčkou.
Fotky receptu Karamelizovaná malinová pizza:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!