Postup přípravy receptu Karamelová jablíčka s borůvkami:
Do kastrůlku vlijeme bílé víno, přidáme med, dvě lžíce citronové šťávy, jeden badyán, pět hřebíčků a jednu celou skořici, přivedeme k varu, jablka omyjeme a osušíme, vykrojíme z nich jadřince, dužinu nakrájíme na silnější kolečka, naložíme do vína a krátce povaříme, během vaření by jablka sice měla změknout, ale přesto zůstat pevná, povařená jablka opatrně vyjmeme z kastrůlku a na kovové mřížce je necháme okapat, potom je rozložíme na alobal potřený olejem, do kastrůlku se silným dnem vsypeme cukr a nalijeme 100 ml vody, cukr roztavíme na zlatavý karamel a přelijeme jím jablka na alobalu, když karamel vychladne, rozdělíme jablka na talířky, dozdobíme je vyšlehanou smetanou, nasekanými pistáciovými oříšky a čerstvým ovocem.